Potpisani ugovori za stimulisanje novih preduzetnika

Bez autora
Oct 08 2012

Prema sporazumima, koje su potpisani u svečanom salonu Gradskog zdanja grada Požarevca, 28 budućih preduzetnika, koji žele da pokrenu sostveni posao, dobiće ove godine po 224.000 dinara od grada Požarevca i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).Već su potpisani ugovori sa 26 lica koja su sredstva dobila po konkursu raspisanom u maju, a sa još dvoje ugovori će biti zaključeni naknadno.Sa budućim biznismenima ugovore su potpisali gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i predstavnici NSZ, a svečanom činu prisustvovali su zamenica gradonačelnika Vukica Vasić i predsednik Skupštine grada Požarevca Žarko Pivac.

Potpisani ugovori za stimulisanje novih preduzetnikaPrema sporazumima, koje su potpisani u svečanom salonu Gradskog zdanja grada Požarevca, 28 budućih preduzetnika, koji žele da pokrenu sostveni posao, dobiće ove godine po 224.000 dinara od grada Požarevca i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Već su potpisani ugovori sa 26 lica koja su sredstva dobila po konkursu raspisanom u maju, a sa još dvoje ugovori će biti zaključeni naknadno.

Sa budućim biznismenima ugovore su potpisali gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i predstavnici NSZ, a svečanom činu prisustvovali su zamenica gradonačelnika Vukica Vasić i predsednik Skupštine grada Požarevca Žarko Pivac.

Grad je u budžetu ove godine opredelio oko 5,7 miliona dinara kao podsticaj za otvaranje samostalnih radnji u oblasti proizvodnih i zanatskih delatnosti i usluga, dok je NSZ učestvovala sa 840.000 dinara. Po konkursu koji je raspisan proletos javilo se 36 osoba, a novac će dobiti njih 28.

Među odobrenim zahtevima pojedinaca najviše je onih koji nameravaju da otvore frizerski ili kozmetički salon, pekaru ili prodavnicu brze hrane, servis računara, radionicu za izradu suvenira, nakita ili ukrasnih predmeta i elemenata.

Prošle godine je sredstava iz budžeta za samozapošljavanje od po 160.000 dinara dobilo 20 ljudi. Grad je u 2011. imao nameru da sa 2,4 miliona dinara finansira i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Nažalost, niko se nije javio na konkurs, zbog čega su sredstva preusmerena u subvencije za samozapošljavanje.

Kako je istakla zamenica gradonačelnika Vukica Vasić, na ovaj način čini se pomak ka većem upošljavanju ljudi i poboljšanju poslovne klime u lokalu.

Sredstva dodeljena preko konkursa koji je grad raspisao ove godine, značajno su veća od jednokratnih subvencija koje dodeljuje NSZ.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik